Piques entre hores?

Et dono uns quants consells perquè ho facis de manera saludable!

El concepte picar significa prendre petites quantitats de diferents aliments o menjar entre hores.

Menjar entre hores es pot fer de manera saludable, és més, és una pràctica recomanada per evitar que transcorrin més de 4 hores en dejuni i així no arribar als àpats principals amb tanta gana.

Per fer un piscolabis saludable, i no recórrer al primer que trobem, que acostumen a ser aliments calòrics quan tenim gana, rics en sucres i greixos, us recomano seguir alguns consells.

botiga fruita

- El primer pas és la compra, ja que determinarà el que tinguem al rebost. Per tant, és important anar a comprar quan no tinguem gana, per no adquirir més productes del compte. D’aquesta manera, tindrem a mà productes més saludables (fruita, pastanaga, iogurt desnatat, fruits secs…).

- Fes 5 àpats al dia:
o Divideix l’esmorzar en dos, un a primera hora i l’altre a mig matí.
o Els àpats principals (dinar i sopar) han de ser complets, amb tots els grups d’aliments.
o Incorpora un berenar saludable a mitja tarda: una fruita fresca, un entrepà petit, un grapat de fruits secs, un iogurt desnatat, unes tortitas de cereals, i per què no verdura? Com uns bastonets de pastanaga i api o un vas de liquat vegetal.

És important planificar-te quan passis el dia fora de casa. Sovint només preparem el dinar, però també hauríem de pensar en el que menjarem a mig matí o mitja tarda, ja que si ens trobem al carrer, és freqüent recórrer a productes de brioixeria. O si sou dels que us agrada cuinar, perquè no proveu de fer les vostres pròpies barretes de cereals?

barretes de cereals

- De vegades quan la causa és l’avorriment, ens hem de distreure. Busca aquelles activitats que més t’agradin: llegir, escoltar música, manualitats o fer exercici.

- Quan mengem per tensió o ansietat, perquè no proves uns exercicis de relaxació abans de menjar? (20 respiracions profundes, per exemple). En aquest cas, també hi poden ajudar les infusions calentes i relaxants (passiflora, til·la, melissa…). Sense sucre!

- Evita menjar ràpidament, sigues conscient, no mengis mentre fas altres activitats, com ara mirar la tele o el mòbil. És important menjar lentament i mastegar bé, per deixar que funcionin els senyals de la sacietat.

- L’exercici físic ajudarà al benestar físic i emocional. Procura que el dia a dia sigui actiu, i cal complementar amb una activitat aeròbica de 1 hora, 2 – 3 dies a la setmana.

- També és important beure aigua durant tot el dia, no només amb els àpats. Hem de mantenir el cos ben hidratat.

green smoothy
- Si vols baixar de pes, procura que els àpats de mig matí o mitja tarda no sobrepassin les 200 Kcal (una peça de fruita, un iogurt, un grapat de fruits secs, 1 barreta de cereals, no arriben a les 100 Kcal…)

Salut!

2 pensaments a “Piques entre hores?

  1. Mireia Autor de l'entrada

   Hola Marta! Si, a vegades no és fàcil, però et comento els trets bàsics diferencials entre menjar per gana o per avorriment. Potser t’ajuda a ser-ne conscient i si cal actuar en conseqüència. ;)
   Normalment si és gana (física), apareix gradualment i amb qualsevol cosa ens sentim satisfets, i quan estem tips podem deixar de menjar. En canvi quan mengem per avorriment (gana emocional), apareix de cop, i provoca desig de menjar una cosa en concret (i acostumen a ser productes rics en sucre o greix), i seguim consumint encara que estiguem satisfets.
   Salut!

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>